![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyORq9IZHmJu671cV42h5Gjx-KcjHGF5wTw0bX-ys50OJ7AUhRx3Zj0VAwV2-2a2tyXpP4d4RYq4lnrD0l_8GqoUS5T5umqK15d_u6F2xqeDdvWmvHB_UazulEEjzoKj-vihMitxOx10g/s320/chleb_po%C5%82noziarnisty_z_rozmarynem2.jpg)
1 paczka drożdży instant (dałam 14 g świeżych)
1 szklanka ciepłej wody
3 łyżeczki suszonego rozmarynu
1 łyżka cukru
1 1/2 łyżeczki soli
1 szklanka pełnoziarnistej mąki pszennej
1 i 1/2 szklanki mąki chlebowej pszennej
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki startego parmezanu
Obydwie mąki wsypujemy do miski, dodajemy drożdże, mieszamy. Do całości dodajemy sól, cukier, wodę i 2 łyżeczki rozmarynu. Mieszamy, wykładamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy aby ciasto było elastyczne i jedwabiście gładkie.
Wyrobione ciasto wkładamy do naoliwionej miski, natłuszczając je z każdej strony. Zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Pięęęękny!! :O Wspaniale wygląda, wyszedł Ci idealnie, zazdroszczę :)
OdpowiedzUsuńAliveo, wszystko dzięki Tobie:) a w smaku jest wyśmienity i ten ser na wierzchu!
OdpowiedzUsuńUpiekłam go i choć niezbyt mi wyrósł, to jednak smakował. :)
OdpowiedzUsuńPluskotko, ciesze się:) Może za krótko po prostu rósł.
OdpowiedzUsuń