Koktajl z arbuza i malin

niedziela, 3 lipca 2016

Koktajl z arbuza i malin

Jeśli dotychczas jedliście arbuza tylko pokrojonego w plastry lub na kawałki, wypróbujcie go w wersji płynnej. U mnie zagościł jako koktajl z arbuza i malin - orzeźwiający napój, który świetnie gasi pragnienie w upalne dni. Co ciekawe w tym koktajlu pojawiają się ogórkowe nuty, co sprawia, że jest on niebanalny i ciekawy smakowo. Przetarłam całość przez sito, żeby pozbyć się pestek z malin, ale jeśli nie chce Wam się tego robić, można pominąć tę czynność i tylko dobrze zmiksować całość.
Koktajl z arbuza i malin

Koktajl z arbuza i malin - składniki na około litr napoju

650 g arbuza - waga bez skórki
150 g malin
sok z 1 cytryny
szklanka wody

Arbuza pozbawiamy pestek i miksujemy z malinami. Przecieramy przez sito, by pozbyć się pesteczek z malin i gęstego arbuzowego miąższu.
Koktajl z arbuza i malin
Koktajl z arbuza i malin wzbogacamy o sok wyciśnięty z cytryny i szklankę wody. Schładzamy i podajemy z lodem.

1 komentarz

  1. tego połączeenia jeszcze nie próbowałam, a uwielbiam jedno i drugie. Musze wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Skrobniesz coś? Dziękuję!