![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgR_GmS7ZRFHLq1BzpKfl7SDRr9nrOFeJ0uMAWgXlJg7Bp7ZVZHFPXDhlesWp4BQ2FMbQ-P1t1-l47iT1YBtbscwPQ8yFdIUqK5j6z4mPJDq2ribQhpQTX43_2IUs-jUzdq9HupXaO3bE/s320/peperonata2.jpg)
4 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula pokrojona w cienkie plasterki
po 1 czerwonej, zielonej i żółtej paprce pokrojonych w paski
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
puszka krojonych pomidorów bez sosu
2 łyżki świeżej koledry, posiekanej
3 łyżki czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
sól i pieprz do smaku
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut, aż cebula zacznie nabierać złocistego koloru. Dodajemy pokrojone papryki i czosnek, dusić 3-4 minuty. Następnie wrzucamy pomidory i kolendrę, dodajemy sól i pieprz do smaku. Patelnię przykrywamy pokrywką, dusimy warzywa na małym ogniu około 30 minut, aż cały płyn z patelni wyparuje. Od czasu do czasu trzeba warzywa wymieszać, by podczas duszenia nie przywarły do dna patelni.
Na sam koniec dorzucamy posiekane oliwki, mieszamy i podajemy.
Przepyszna w połączeniu z kotlecikami rybnymi.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Skrobniesz coś? Dziękuję!