Składniki na 3 porcje
puszka ciecierzycy
2 łyżki oliwy
cebula pokrojona w piórka
2 duże ząbki czosnku
mała czerwona papryka pokrojona w kostkę
150g fasolki szparagowej pociętej w 3 cm kawałki
papryczka chili drobno pokrojona
200 ml przecieru pomidorowego (użyłam krojonych pomidorów w sosiku)
łyżeczka świeżego imbiru startego
szczypta mielonej kolendry
szczypta kuminu
Oliwę rozgrzewamy na patelni o grubym dnie, dodajemy cebulę i czosnek i podsmażamy aż cebula będzie mocno rumiana. Wtedy dodajemy paprykę, fasolkę oraz chili. Smażymy do czasu aż lekko pokryją się ciemnymi plamkami. Wrzucamy cieciorkę, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusimy 4-5 minut i podajemy. Ja zaserwowałam z bagietką, można podać z ryżem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Skrobniesz coś? Dziękuję!