Śledź w curry z ananasem - składniki
3 filety śledzia a la matias w oleju100 g śmietany 18%
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka curry w proszku
1/2 łyżeczki miodu
3 plastry ananasa z puszki
1/2 cebuli
biały pieprz do smaku
Śledzia odsączamy, kroimy na skos na porcje "na raz".
Śmietanę mieszamy z majonezem, curry i miodu, doprawiamy pieprzem do smaku.
Cebulę kroimy w półplasterki, ananasa kroimy na kęs i dodajemy do sosu.
Śledzie układamy w misce, zalewamy sosem, delikatnie mieszamy, aby nie uszkodzić ryby, a w całości pokryć śledzia sosem. Można też warstwowo ułożyć śledzia, cebulę i ananasa i całość zalać sosem.
Śledź w curry z ananasem najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy smaki przegryzą się. Ja chowam go do lodówki na 24 godziny.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Skrobniesz coś? Dziękuję!