
Składniki na 3 porcje
łyżka oliwy
duża cebula pokrojona
łyżeczka startego imbiru swieżego
drobno posiekany ząbek czosnku
łyżka przyprawy garam masala
850ml bulionu warzywnego
2 duże marchewki pokrojone w półplasterki
puszka ciecierzycy
150 g zielonej fasolki szparagowej ugotowanej na półtwardo i pociętej na 3 cm kawałki
pieprz
Do rondla o grubym dnie wlewamy oliwę, dodajemy cebulę, starty imbir i posiekany czosnek. Smażymy przez 2 minuty, następnie dodajemy garam masala i smażymy kolejną minutę. Dodajemy marchewkę, po chwili wlewamy bulion. Gotujemy na małym ogniu, aż marchewka będzie miękka. Dodajemy połowę ilości ciecierzycy i całość miksujemy na gładki krem. Dodajemy fasolkę i resztę cieciorki. Gotujemy całość 10 minut, by fasolka zmiękła. Doprawiamy pieprzem i podajemy.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Skrobniesz coś? Dziękuję!