![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVyuiU7Gu3vItY6Ixk6QMqbAakjANlaL4deMQcj6_Bt9uTZJy4lJIesO_RDXVGTBTLHEHiW3cVmiJSS8c9PfqAEa5TTmAxJjeyjcxf00mq6c1OGVh0S0a04UcXH686RbAtJPsEsfKc1mg/s320/miniserniczki_z_advocatem2.jpg)
Składniki na 30 serniczków
Składniki na spód:
160 g ciastek digestive
60 g masła rozpuszczonego
Składniki na masę serową:
750 g serka na serniki-miałam president w kiełbasce
3 jajka
3/4 szklanki drobnego cukru
270 ml gęstego likieru jajecznego
3 łyżki mąki pszennej
75 g posiekanej czekolady gorzkiej
30 papilotek i forma do muffinów
Ciastka kruszymy w misce, dodajemy płynne masło, miksujemy. Wyjdzie nam wilgotna, trochę zwarta masa, przypominająca mokry piasek. Wkładamy ją na dno każdej z papilotek, dociskamy i wkładamy do formy.
Wszystkie składniki masy serowej oprócz czekolady miksujemy na gładką masę. Dodajemy posiekaną czekoladę, wsypujemy czekoladę i delikatnie mieszamy wszystko łyżką. Przy pomocy małej łyżki wazowej wlewamy na spód z ciastek do 3/4 wysokości papilotek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdxwcOpXcvXCWF9bqapEn1p_zPoLEi7-Kp9A_4U99Q4s3wQ7McKJiEyIvr7eYxiqRJu7mGhJkMA2opmIvcgmpBNBW9KHAxv0yDaD5nDY8_NPUPaiDT0KOD_YN-iFl289fQnCqEjhJ5xoY/s320/minisernczki_z_advocatem.jpg)
Do wcześniej nagrzanego do 170 stopni piekarnika wstawiamy serniczki i pieczemy około 35 minut.Wierzch ma być ścięty i sztywny.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić i włożyc do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Skrobniesz coś? Dziękuję!