![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYKQUKlUtl9Tb0CHhL4DSCeyCEE3Jnj-nCwoDesgUKCTSh-cMqdgHL6tvYjPs0QGwxNgWxCLkb6yHfJdxfYp-G_UswM5jMG1U8cBb4fwSsnY6myfRgQ8y0CXyZ3kp8zBg4x8vac8sUTPI/s320/kotleciki_rybne3.jpg)
600 g filetów z ryby już rozmorożonych (u mnie panga)
1 1/2 szklanki mleka
sok i skórka z 1/2 limonki
1/3 szklanki tartej bułki
jedna czerwstwa kajzerka namoczona w ciepłej wodzie
1/3 szklanki tartej bułki
jedna czerwstwa kajzerka namoczona w ciepłej wodzie
po łyżeczce: słodkiej papryki, mielonego kuminu i kolendry, garam masali
sól, pieprz
1 jajko, roztrzepane
1 cebula, drobno posiekana
sól, pieprz
1 jajko, roztrzepane
1 cebula, drobno posiekana
Dodatkowo:
olej do smażenia
Rozmrożone filety kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka lub naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem, by zakryć całość i gotujemy do miękkości, często mieszając, by ryba nie przywarła do dna. Odsączamy na sitku (mleko nie będzie nam potrzebne) i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrA-Q_YhZtgPkfF2DkFuCuX5NEm9yweUaDaRutf-I5MbaTGk7EyPPWcqRq0sEUzM-TQGsXjriIJD92bLsJ9Fh5Ksw3rmLrJ23lW10Pcp8w1yewZ6NFuGR2eYFhOq3mOJLSn15yOcFsx2I/s320/kotleciki_rybne.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkG8ER_5pMfjhuDuOmjhjxOEX3yA9O4NsbSCSn1ZUHlgrlZUwpYGchmC0oVj3PDscPQtPN45-SDbCd-EyjDCMN-_0t1zNzIRY2W6jTCVD4R_2N3fYQ6-ra-YGxnCbKsc6aI3dUwZUbh8Y/s320/kotleciki_rybne2.jpg)
Z masy formujemy kotleciki , smażymy na złoto na oleju wymieszanym z masłem. Podajemy z peperonatą.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz
Skrobniesz coś? Dziękuję!