Panna cotta z białą czekoladą - składniki na 2 porcje
250 ml śmietanki kremówki50 g białej czekolady
20 g cukru
0.5 łyżeczki agar agar
6 łyżek jagodowego curdu
owoce do dekoracji
Kremówkę wlewamy do garnuszka, dodajemy czekoladę i cukier. Gotujemy, aż czekolada z cukrem rozpuszczą się.
Kiedy śmietanka zacznie wrzeć,wsypujemy agar agar i mieszamy rózgą, by proszek rozpuścił się. Gotujemy 5 minut na średnim ogniu, mieszając Zdejmujemy z ognia, przelewamy panna cottę do szklanek/kokilek/miseczek i studzimy. Wstawiamy na całą noc do lodówki.
Przed podaniem dekorujemy każdą panna cottę z białą czekoladą 3 łyżkami jagodowego curdu i owocami.
lubię wszystkie wariacje na temat tego deseru:) wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńJustyno, dzięki!
OdpowiedzUsuńPrzepis rewelacyjny i te jagody, coś pysznego;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com
Łał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńPrzepis na naleśniki, smacznego;)
OdpowiedzUsuń