Bounty brownie

czwartek, 17 lipca 2014

Bounty brownie

Naszła mnie ostatnio znienacka ogromna ochota na brownie i tym sposobem powstało bounty brownie, czyli mocno czekoladowe ciasto z kokosową nutą. I choć w upalne dni mocno czekoladowe wypieki schodzą na dalszy plan, ze szklanką zimnego mleka i gałką lodów (kokosowych ub malinowych) to brownie smakuje świetnie. Przepis z tego bloga.
Bounty brownie

Bounty brownie - składniki na foremkę 23x23cm

3 jajka
120 g cukru
120 g masła
180 g gorzkiej czekolady
90 g mąki
180 g batoników Bounty

W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę, odstawiamy do wystudzenia.
Bounty brownie
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy czekoladę z masłem i chwile ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę i ubijamy do połączenia składników.

Batoniki dzielimy w palcach na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Mieszamy szpatułka i wlewamy do foremki. Wyrównujemy wierzch ciasta.
Bounty brownie
Bounty brownie pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 20-25 minut. Studzimy i kroimy na 9 kwadratów.

Brak komentarzy

Publikowanie komentarza

Skrobniesz coś? Dziękuję!