tag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post7518009698672256507..comments2024-01-14T12:56:11.782+01:00Comments on Kornik w kuchni: Pełnoziarnisty chleb sodowykornikhttp://www.blogger.com/profile/08055435432125932129noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-21649513991205002362013-11-30T23:58:05.515+01:002013-11-30T23:58:05.515+01:00Mkr, bardzo się cieszę, że smakował:) Pozdrawiam!Mkr, bardzo się cieszę, że smakował:) Pozdrawiam!kornikhttps://www.blogger.com/profile/08055435432125932129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-29214818857282960562013-11-30T20:14:50.084+01:002013-11-30T20:14:50.084+01:00Melasę zastąpiłam miodem, a zarodki prażonymi otrę...Melasę zastąpiłam miodem, a zarodki prażonymi otrębami, creme zakupiłam - chleb wyszedł bardzo smaczny, rzeczywiście rożny w smaku i strukturze, miła odmiana od tradycyjnego pieczywa. Ogromny plus za czas wykonania. Dzięki za przepis :)Mkrhttps://www.blogger.com/profile/08313214015738074008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-9638180993633565322013-11-19T21:41:22.620+01:002013-11-19T21:41:22.620+01:00Majanko, dziękuję:)Majanko, dziękuję:)kornikhttps://www.blogger.com/profile/08055435432125932129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-36867415377989940382013-11-18T21:40:21.958+01:002013-11-18T21:40:21.958+01:00Jaki ładny, wyrośnięty!:-)Jaki ładny, wyrośnięty!:-)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-34771317242817589022013-11-17T11:13:02.934+01:002013-11-17T11:13:02.934+01:00magdo, dzięki!
MKR, melasę można zastąpić (ciemny...magdo, dzięki!<br /><br />MKR, melasę można zastąpić (ciemnym) miodem. Creme de tartar do kupienia w kuchniach świata, ale w razie czego zastąp proszkiem, będzie ok. Chleb nie rośnie, od razu do piekarnika. Świeży był u nas 3 dni, chleb jest bardziej zbity niż puszysty. Jeśli proszek do pieczenia jest dla Ciebie do zaakceptowania, by podawać dziecku, będzie ok.kornikhttps://www.blogger.com/profile/08055435432125932129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-76012848432544080962013-11-16T23:30:44.762+01:002013-11-16T23:30:44.762+01:00Czy melasę można czymś zastąpić? Czy jeśli zastępu...Czy melasę można czymś zastąpić? Czy jeśli zastępujemy creme de tartar (gdzie to można kupić?) proszkiem do pieczenia, jego ilość automatycznie wzrasta do 2 łyżeczek? Nie potrzebuje żadnego czasu na wyrastanie? Jak długo utrzymuje świeżość? Jak sądzisz, nadaje się dla dzieci?<br />Dużo pytań, ale przepis mnie bardzo zainteresował :)Mkrhttps://www.blogger.com/profile/08313214015738074008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888501733140403628.post-46992034482589771762013-11-16T18:56:12.424+01:002013-11-16T18:56:12.424+01:00cudownie wyrośnięty :) kusi bardzocudownie wyrośnięty :) kusi bardzomagda k.https://www.blogger.com/profile/06073436540828113498noreply@blogger.com